norhayati's FotoPage

By: norhayati esa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 12-May-2009 12:35 Email | Share | | Bookmark

Day 7 (02 April 09 ~Khamis). Pukul 2.30 Ptg.
Entry ni sebenonya lanjutan daripada n3 yang lepas...sebab hari tu byk sangat pegi melawat tapak..hehhe...so gambo pon beratur tuk dipublishkan...so aku buat n3 lagik satu supaya tak juling mata korang sume menengoknya....
Masa on d way nak balik dari Inverness tu kita org singgah byk tempat (sambil menyelam sambil minum air la ni)...kita orang singgah kat castle yang tempat Shah Rukh Khan buat pilem Kuch2 Hota Hey.... Urquhart Castle...memang cantik castle...terpukau menengoknya dari jauh sbb kat tepi tasik castle...apa????? tak caya....ha nengok ni

Urquhart Castle






Wajah2 ceria di petang hari...




Wajah yang merajuk pon ada gak....


3.00 Ptg ~ Pastu kita orang meneruskan perjalanan ke Fort William (konon2 nak naik cable car)tapi sampai2 jek kul 5..dah tutup dah....dalam pada tu...cantik2 gak pemandangan sepanjang jalan tu...layanzzzzz......



Dah sampai dah...Nevis Range.....@ Fort Willliam





Setelah itu perjalan pulang ke caravan@ Edinburgh pun dikayuh lagik....tetapi didalam perjalanan yang berliku2 itu (byk dugaan masa nak balik ni)....Dhia muntah la...mana taknya jalan mcm kena patuk ulau....minyak dah nak kosong ...
Tetiba kami terserempak ngan dam yang cantik sangat,.....diberi nama Laggan Dam.....jom cuci mata...








Monday, 11-May-2009 12:42 Email | Share | | Bookmark

Day 7 ~ 02 April 2009
Inverness

Salam semua......ishhh lambatnya nak habis update jelajah Scotland ni kan ek....bky lagi gambo dah beratur ni.... tak pelah biar lambat asal selamat kan....hari ni aku nak update gambo aku ronda2 mengelilingi tasik Nessie yang lebih terkenal dengan nama dalam bahasa Scotlandnya Lochness.
Tasik ni terkenal dengan lagenda sekor naga yang bernama Nessie yang dikatakan ada dalam tasik tu. Cam tk logik jek bunyinya kan..tapi tulah kita pon terpedaya (aku ler tu) dengan metos mat saleh ni...tp yang nyatanya tasik tu mmg lah cantik yang teramat...sepanjang perjalanan nak sampai Inverness dan sekeliling tasik tu asik berenti amik gambo jek...dah rasa cam aku pegi switzerland pulak. Citer banyak pon tak guna..baik korang tengok sirik gambo2nya...Zassssss....

Travelodge Fairways ...tempat kami berteduh di Inverness



Bandar Inverness........







Sekitar Bandar Inverness...lagi...





Berlatar belakangkan Lochness............yang membiru...2 jejaka tampan malaya




Amacam...seriau tak???...


Inilah boat yang membawa tourist explore sekitar tasik ni....





Lagenda ciptaan mat salleh..Nessie








Thursday, 7-May-2009 08:14 Email | Share | | Bookmark


Hari ke 6 ( 01/04/2009)

Hari rabu ini adalah hari utk misi jejak puncak CairnGorm (ski area) di kawasan pergunungan Aviemore.
Bertolak pukul 9.45 pagi dan sampai di puncak Cairngorm pukul 2.45 ptg.
Sepanjang perjalan menuju puncak Cairngorm tu dikelilingi bukit bukau dan masih diselaputi dengan snow w/pun kami pegi tu dah masuk spring.



Kawasan Aviemore yang masih diselaputi snow...w/pun dah spring





berenti rehat makan kat service









Pemandangan dikaki puncak Caingorm


hasil tembakan Qutub


Susur menuju puncak Caingorm


Sampai dah.....snow masih bertepek sana sini....















Setelah lelah mendaki puncak Caingorm..kami bertolak ke Inverness untuk mengeram di travelodge...esoknya nak tour keliling tasik Nessie plak...



Tuesday, 5-May-2009 10:06 Email | Share | | Bookmark


Assalamualaikum semua

Yeee haaaaa hari ni hari ke 5 jelajah Scotland...diteruskan dengan menerobos bandar Glasgow.






Pepagi gerak ke University of Glasgow....pusing punya pusing susah bona nak parking....sbb uni tu dlm bandar...lepak jap kat Kelvingrove Park. ...kat park tu pon cam tak de pape jek...kita org g ler Armadello (ala2 kat Sydney gitu)




Jalan2 nak g armadillo tu sume buat construction...terposing2 aku nak masuk gak dekat nak amik gambo....last2 dpt gak..jalan2 tutup aku cilok kejap....takut gak mamat keje2 kat situ marah tu yg sesenap dua jek aku amik...


Dalam perjalanan tu sempat la gak snap2 gambar2 bandar glasgow....tadaaaaa......




Dengan tidak kesabaran aku gerak plak ke tempat yang sering dilawati oleh kaum wanita....Bonny Pack cash & carry. Tapi tak beli apa pun..habis duit kat budak2 ni jek.



Last destinasi pada hari itu adalah mencari sports world...sibuk laki aku nak cari jersey...sebenonya tak masuk dalam tentative ...tpsbb ada masa lagik..ikutkan je aa....
eh jumpa plak asda..apa lagi soppin sket..tuk msk makan mlm...so sedap ler lauk kami mlm tu.


Camnilah kalo nak amik gambo bujang tu....dia mmg tak suka bergambo



Sebelum balik caravan kita org bergambo2 dulu kat pantai depan caravan park tu...nyamannya suasana....kalo kat msia ni dah lama anak2 aku ngan haku2 skali dah berkubang dah.....hehehe







Friday, 24-Apr-2009 08:27 Email | Share | | Bookmark


Pengembaraan di hari ke4 tidak terhenti di Falkirk sahaja... aku hayun langkah ini ke Sterling plak...untuk melawat sejarah2 yang dilayarkan dalam erita Brave Heart...William Wallace monument







Pastu kita og g plak melawat tempat orang bijak pandai...hehehe...University Sterling la apa lagi....
Pemandangan William Wallace Monument dari Sterling Uni....



Daffodil@Sterling Uni.....adakah ini Daffodil terakhir yang dapat ku nikmati...lepas ni mungkin Bougenvilla sahaja menemaniku sepanjang musim

Di pekan sterling ..mencari Fridge magnet....


Pemandangan William Wallace monument dari Sterling Castle






Kanak2 riang di depan Castle..





[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net