norhayati's FotoPage

By: norhayati esa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 13-May-2009 16:55 Email | Share | | Bookmark


Assalamualaikum semua....Haaa...ini kisah minggu lepas.... iaitu 09 May 2009 (Sabtu).
Sebenonya acara ni sebenonya lanjutan dari kejayaan Kerajaan Gasing masa SMB09 aritu....bukan la sbb jadi juara ke hapa..tapi komitmen dan semangat kesukanan yang ditunjukkan oleh pemangkah2 gasing semua......tahniah korang!!!!
Nasib gak la Ady/Syaimak dlm group kita org...so apa lagi la..'Karnival Menebar' pon dianjurkan. Tu la pasal tersangatlah sibuk menganjurkan Karnival ni minggu lepas....
Kenikmatan yang tidak terhingga menikmati Roti Canai segar dari ladang......

Bermula dengan Jumaat malam sabtu.....(sampai kul 12 mlm derang rewang)..menguli roti....yang pompuang pulak kat rumah msk kuah dal, kari, dan kuih muih...menu dibahagi2 sama2 sikit...bahan2 jugak dikongsi sama2....








Gotong royong potong bawang dan masak inti murtabak







Haa.....kantoi....rupa2nya pandai pegang sudip kekanda ku ini....


Calon menantu Malaya


Hasilnya.....utk dinikmati esok




Karnival Menebar pon bermula.....













Wednesday, 13-May-2009 09:33 Email | Share | | Bookmark


Sukaneka Musim Bunga 2009

Ahad ~ 03 Mei 2009

Hari ni orang kampung Nottingham akan merayakan hari sukan yang diadakan setiap. Cuma taun ni dibuat pada musim bunga..slalunya pada musim sejuk....dah juga kali yang ke3 berturut aku dan kekandaku menjadi ketua kumpulan. Kali ni kariah2 kami dibahagikan kepada 5 kumpulan yang diberi nama....Gasing, Guli, Wau, Congkak, Ting-ting.

Malas la nak taip bekbanyak....dah berlambak ambar menunggu giliran ni...jom layanzzzz...




Persediaan2 sebelm bermulanya SMB09




Banner Kerajaan Gasing (group aku ler tu) credit tuk Ady ...


Taklimat tuk pengadil yg terdiri dari adik2 undergrad..


Bila Gasing berHAKA.....gegar saru dewan....



Pertarungan pon bermula....yeee haaaa...






rewang kampung....



Game ni yang kita org juara....mmg pantas kilat kita og buat...kita org ni kalo guna otak memang cepat tapi kalo tenaga susah sikit..sbb group lain bole main tipu....



Aku dapat adiah streka.... sapa bagi agak2nya ek..



Pakaian tradisional...





Haa...skrg ni baru aku tau nape....aritu kita org gasing cam tak cukup masa jek nak buat ganaz baju2 budak2 tu...tak ckp kakitangan rupanya...aku diberitahu pengadil....hanya pompuan je yang boleh ambik bahagian...tengok2 group lain rupanya habis satu kapal sume turun padang...mana tak menang.....tu pon kita org tak corot....kalau buat reramai mesti kita org menang................tapi masa tu tak perasan.....sbb sibuk kan.....



















Tuesday, 12-May-2009 21:15 Email | Share | | Bookmark


New Castle Edisi 2

University of New Castle


The Gateshead Millennium Bridge






Angle of North





Tuesday, 12-May-2009 20:29 Email | Share | | Bookmark


Day 9 ~ 04 April 2009=Sabtu

Bangun pagi...lepas sarapan mee hoon Kuah yang lazat itu....sebelum g open house rumah taufik/Suhaily...kita orang decide nak g Studium New Castle St. James' Park....kebetulan hari tu ada games so...tak leh g lembat2 kena g pepagi kalo tak kang sesak jalan...












Press dah mula datang...








Tuesday, 12-May-2009 15:46 Email | Share | | Bookmark


DAY 8 ~ 03 April 2009
Edinburgh - New Castle

Haaaa...hari ni hari terakhir berada di caravan di Haven Holidays ni...kami akan bertolak ke New Castle...bermalam di rumah Majid/Wanie. Tapi sebelum tu kami akan singgah di Holy Island & Bamburgh Castle

Kenangan di Haven Holiday...Colorado caravan@Edinburgh



Sempadan masuk ke England


Sempadan yang memisahkan Scotland dan England




Haaa... ni gambar2 di Holy Island of Lindisfarne Northumberland...pulau ni unik sikit sebab masa air surut kereta bole menyeberang laut ni....tapi kalo balik lambat..air dah pasang tido jek la kat pulau tu.....hehhe....best dapat experience lalu atas dasar laut tau....syiooookkkk
sejuk banget masa ni..angin punya la kuat...pasir laut tu..basah hinggap di lens ku..tu yg sayang nak tangkap gambo byk2....takut rosak lens dek air masin...tu pasal gambau berkabus jek...sbb angin + air laut tu..





Kayu pengukur kadar selamat tuk merentas....



lopak2 air yang masih lagi ditinggalkan ketika air pasang


Perjalanan di teruskan ke Bamburgh Castle...



Hari sangatlah berkabus....nasib ler aku dah habis jalan2 scotland....

Hari ke 8 ku diteruskan menuju ke rumah Majid/Wanie...sebelum sambung cuti2 New Castle plak......



[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net