norhayati's FotoPage

By: norhayati esa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 24-Jul-2009 15:27 Email | Share | | Bookmark
NURSERY TRIP TO SKEGNESS...


1st July 2009

Hari ni puteri bungsu ada trip ke pantai...Skegness..aku memula tu malas nak pegi tapi kena paksa dgn cikgu..sbb setiap murid mesti ditemani satu adult...so kena lah g gak...
naik bas bertolak pukul 9.00 dari skolah.

Dalam bas tu ramai pulak ratu2 dan raja2 muntah...cis...sana sini bunyi orang muntah....dengan Dhia skali muntah gak...amik aura la tu...tention sampai aku yang tak biasa muntah ni pon dah mula loya2...

Ishh malas la nak citer panjang2..layan je la ek...Zassss














Lupa pulak nak bagitau....aku g trip tudgn Imah/Abu...cuba 2 jek budak Malaysia yang peggi trip ni..yang lain tak available...




Monday, 20-Jul-2009 18:28 Email | Share | | Bookmark



LAST ENTRY....JALAN2 HULL.....HUMBER BRIDGE



Technical Specifications

Elevation of the Towers
The Humber Bridge is a suspension bridge with the north tower sited on the high water line and the south tower founded in shallow water 500m from the shore.

On the north bank, a hard well-jointed bed of chalk comes close to the surface and is covered by a tough layer of glacially deposited chalky boulder clay. The chalk has provided good foundations for both the anchorage and tower on this bank, on the south side, soft alluvium is underlain by beds of boulder clay, sand and gravel. Below these beds, at a depth of 30m, there is a deep bed of stiff, heavily fissured kimmeridge clay, on which the tower and anchorage have been founded.

Designed to cross the last major unbridged estuary in Britain, the bridge comprises reinforced concrete towers aerial-spun catenary cables and a continuously-welded, closed – box road deck supported by inclined hanger cables.


Span Information
Section through the Deck
The bridge is a masterpiece of civil engineering and was developed out of a design used initially for the Severn bridge near Bristol, England. Its design lifespan is 120 years.

The Consulting Engineers for the project were Freeman Fox & Partners

Main Span 1,410m
Side Spans
North Side
South Side 280m
530m
Length between anchorages 2,220m
Clearance over high water 30m
Deck width (including paths) 28.5m
Tower height above piers 155.5m
Diameter of main cables 0.68m
Total length of wire 71,000km
Load in each cable 19,400 tonnes
Weight of Steel 27,500 tonnes
Weight of concrete 480,000 tonnes
Depth of Foundations, Anchorage
North side
South side 21m
35m
Depth of Foundations, Towers
North side
South side 8m
36m

Carriageways
....Dual two lane carriageway plus separate paths

Main Cables
.....Two cables, each of 14,948 wires of 5mm diameter and 1,540 N/mm2 UTS plus an additional 800 similar wires in each cable on the Northern Side span.














Thursday, 9-Jul-2009 11:40 Email | Share | | Bookmark

sambungan entry ke2 jalan2 Hull





















Monday, 29-Jun-2009 21:40 Email | Share | | Bookmark



Hull@Highfield Farm Accomodation Ottringham, Hull


Assalamualaikum semua...
Salam kerinduan di angin lalu....melalui jejak2 yang ditinggalkan....ramai yang tertanya2 ke mana menghilangnya kak cahaya . Rasanya inilah kali pertama aku meninggalkan fp ini terbiar sebegini lama. Tapi tak pe....kak cahaya tak ke mana2..ada aje...tak juga cuti2 pulang ke malaysia...terima kasih atas keperihatinan kengkawan diluar sana....
kepada auda2 yang rindukan hasil tembakan kak cahaya .....ini dia upahnya.....amik korang....
Weekend lepas aku g camping lagi..kali ni sangat pendek perkhemahannya...2 hari satu malam aje....memandangkan aku pon tak berapa sihat so..sesuai beno la tu.
Layan jek la ek...gambo2 di hari pertama terjahan aku di The Deep........












Tuesday, 2-Jun-2009 21:12 Email | Share | | Bookmark



Assalamualaikum.....

Musim panas cam ni mmg byk undangan makan2....biasanya mmg bbq ler..sbb susah nak dpt peluang makan kat kawasan lapang...kalo tak berhibernate jek lam rumah...kalo makan pon...abis beku sume makanan...jadi tak sedap lak.
Tapi kali ni lain sket...sempena meraikan kepulangan arai dan mungkin beberapa lagi adik2 undergrad yang lain...Shah Wallaton ada buat makan2 sikit....so sudah pastilah aku terjemput skalik....menu kali ni roti terbang...hahaha....
korang layan jek la yek gambo2 tetamu yang datang hari tu...tp dek kerana sibuk sangat makan..sampai lupa nak senap gambo roti canai tu...snap gambo kuahnya jek pastu...bila dah larut lam puyut baru la ingat....lagipon roti tu tak sempat dok kat meja tu...on d way nak letak kat meja dah ilang...so camne nak amik gambo kan...












[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net