norhayati's FotoPage

By: norhayati esa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 4-Jan-2010 11:46 Email | Share | | Bookmark
Malam 25hb Dec 2009 ~ Korban Turkey

Malam 25hb Dec 2009 kami nak test lagi skali masak turkey..memandang kan taun lepas percubaan pertama dan rasa cam nak perbaiki kelemahan....Kebetulan 2-3 sebelum kristmas tu Eija ngan Zai datang main snow depan rumah aku...so...termeeting la plak pasal turkey ni...apa lagi...acara agihan tugasan memasak diadakan...hajat nak panggil reramai..syiok sket...tp kekangan ruang punya pasal...cukup la kami bertiga family aje..tu pon sendat gak rumah aku....tp janji kenyang..haha..
tataplah hidangan turkey halal kami di Tanah Inggeris ini.....




Monday, 21-Dec-2009 20:39 Email | Share | | Bookmark
Air Batu Parut dari angkasa..

Hari Khamis 17hb Dec 2009 (kalo tak silap..salji yang pertama turun dari langit utk musim winter kali ini...kalo diikutkan musim kedua sbb janfeb winter awal taun dulu dah ada...o ujung ngan awal taun la kiranya
Khamis tu turun snow sekejap dlm pukul 12 lebih...tp tak ler lebat sangat dan sekejap aje. Kekanda ajak g Arnold dengan Shah...aku pon ikut ler...mana leh lepaskan peluang nak g Clarks kan. On d way tu snow turun lagi lebat pulak tu tp sekejap aje. MMmm...aku malas nak mengharap lagi sebab biasanya kat notts ni tak ler lebat ana...kalo nak harap main puas2 kene g scotland ler. Esoknyer ke malamnyer ek...turun lagi snow
Sabtu 19hb, petang tu Eija tepon nak singgah rumah...aku ok je la kan sbb mmg tak plan nk g memana. pukul 8 lebih gitu turun snow dengan lebatnyer. Wah...tgk luar jalan dah start putih...Apa lagi gedik2 ler nak kuar rumah..maklumler takut2 nanti tak turun agi..melopong pulak. Sakan ler malam tu budak2 main kat depan rumah. Panggil sume jiran aku. Panggil Noni ngan Zai, derang pon join skali...
Mengharapkan Ahad tu ada la snow agi bole g serang wallaton Park tp tak de pulak..tp kami anak branak g la jugak wallaton tu bwk budak2 nak sledging, tak ler tebal sangat tp cukup ler kalo nak sledging tuh. Petang tu dlm ku 3 camtu turun lebat la pulak...aku plak tak pakai costume snow...pakai kain la pulak....cisss...kacewa....camera plak tak bwk skali....mmmm..amik gambo pakai tepon aje ler....frust aku...tp tak pe mengharapkan snow turun lagi masa mak mentua aku dtg nanti , dpt derang merasa snow.
Papepun korang layan ler gambo aku yg tak seberapa nih







Tuesday, 8-Dec-2009 10:19 Email | Share | | Bookmark
Jualan Mega......

Salam semua...
lamanya tak update fp ni...gambar ni lama dah aku peram , malas nak edit.....pastu baru2 ni terjumpa lak....rugi lak tak ku abadikn kat sini...Ujung bulan 10 aritu (kalo tak silap 30/10/2009) aku meniaga kat Notts game.....cam taun2 lepas gak..sejak aku dtg Notts ni mmg tak penah aku tak berniaga....seronok beb....kat msia tak merasa nak niaga camni....

Partner niaga aku kali ni maintain org lama...hhe....Nadia/Naim ditambah dengan ahli baru Suhaili/ Taufik

Derang ni Jual Satay ayam, Nadia pulak jual wantan goreng, puding, eskem batang, onde2...apalagi ek

Aku taun ni jual nasi lemak berlauk....

Sambal sotong, sambal udang, sambal kupang, rendang ayam, ayam masak merah, telur dadar, paru goreng, telur rebus dan ayam goreng rempah...

Tengahari dah sold out.....mmmm sedey....sbb habis awal....tapiiiii.....gumbira sbb laris....pulang dengan periuk kosong.....Alhamdulillah












Tuesday, 10-Nov-2009 10:50 Email | Share | | Bookmark

Billingate market..

Salam semua...

Bulan lepas aku ada g pasar basah kat london...saja je sebenonya nak merasa pergi pasar borong kat UK ni...dapat gak merasa makan ikan fresh kat UK ni...
Dapat gak beli ikan2 yang dah lama rindu nak makan...cthnya...ikan mayong, ikan selar mata besar, ikan layur, banyak lagi la ikan2 yang mengancam selera..tapi tak sume gambar aku amik..sbb tak bwk camera..ni pon amik gambo msa dah kat umah...dah sibuk plak nak menyiang ikan so tak der ler masa nak pegang senapang aku tuh...






Friday, 16-Oct-2009 20:51 Email | Share | | Bookmark

RAYA @ NOTTINGHAM AUTUMN 2009

Mengharapkan tahun terakhir menyambut ramadhan dan berhari raya berjauhan keluarga. Hanya dikelilingi sahabat handai yang erat silaturahimnya..mengubat rindu yang teramat pada sanak saudara. Mereka lah pengganti...teman dikala sunyi dan sahabat di kala susah.

Tahun ni syawal disambut pada 21 ke 22 ek lupa la.pendek kata SEptember 2009...waktu ni mmg dah masuk autumn tapi tahun ni lambat sikit sejuk...so bole la bergumbira snap gambo dengan baju raja tanpa jaket tebal....

Malas nak citer panjang....sebenonya aku dah lupa susur galur ceritanya sbb dah lama sangat aku tapaikan gambo2 ni.....hehehe...so layanzzz je laaa...











[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net