norhayati's FotoPage

By: norhayati esa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Thursday, 20-Nov-2008 13:23 Email | Share | | Bookmark

Assalamualaikum...semua...
Mekasih sbb sudi menjenguk catatan diariku ini...sebenarnya sume yang update ni cuma utk diari keluarga aje..tapi naik seronok bila ramai kengkawan di luar sana yang sudi berkongsi cerita.
Kali aku nak kongsi citer pasal ujung minggu lepas (ahad ~ 16 Nov 2008), aku g tengok sea lion kat Lincoln...dedulu aku dah g dah lincoln ni tapi pegi....kat aquarium dia....biasala tengok 4-5 ekor seal berenang lam kolam..tapi kali ni lain sikit..aku nak g nengok seal live terdampar di tepi pantai pulak. Dalam sekitar bulan 10-12 camni..tengah musim seal masuk 'labour room' kih kih...kih...beranak ler tu...
Berlambak seal ni terdampar di tepi pantai...selonggok2..mana2 yang putih gebu...berbulu2 newborn baby seal ler tu...seronok lak tengok seal live cenggitu..tak sama cam tgk kat lam kolam.

Dah layan jek la gambau2 seal2 yang gebu2 di persisiran pantai Donna Nook....
Zassss.....




Ada plak tu yang baru jek beranak..siap ada kesan2 darah lagi kat rumput2 tu...ada placenta lagik...agaknya aku terlambat sikit jek..kalo tak tentu dapat menyaksikan saat genting ibu seal tu 'push'.....hehheheehe









Sebenonya trip aku kali ni...anjuran research group laki aku kat school tu...so kiranya kali ni aku join group mat saleh ler...alamak lupa lak nak snap gambo derang...masa jalan kat sana tu aku tak jln ngan derang..maleh ler....ngan aku anak beranak...mana nak makan lagi bagai ye tak...derang mana ada bekal2 ni sume...dah book pub dah pon tuk lunch derang...
Lepas nengok seal tu, aku g tempat orang jual sayur fresh.....mmg murah kat situ...kawan laki aku tu kampung dia kat situ...rumah mak dia kat situ..so dia bwk ler kita org g shopping sayur fresh dari ladang ni....mmg fresh....aku beli gak la kentang satu goni....(hehehe....buat buah tangan kengkawan) ngan carrot...gebu2 carrot dia...



Sebab ni dah masuk autumn ..nak masuk winter dah pun...so kul 4 camtu dah maghrib.....so on d way balik tu lam kul 3.30 ptg aku bertolak balik..nampak la sunset yang ala2 canteq gitu...aku pon apa lagi la snap.....snap..snap...tapi gambau sunset tu sume tembak dari lam kete jek....sambil kete jalan aku snap...tak dek tempat nak berenti..maklumler jalan kampung...tak dek tempat nak berenti..jalan kocik..
ek eh..panjang nya aku bebel ni..tapi kalo tak kang korang tak tau citer pulak kan....kalo aku tak explain....



Sampai ketemu lagi..till then....



Friday, 14-Nov-2008 11:13 Email | Share | | Bookmark


Alhamdulillah kita berjumpa lagi dientry yang baru....ada bende aku nak abadikan kat sini....untuk tatapan aku bila balik msia kang..tapi secara tak langsung tuk share gak ngan korang kat luar tu...yang luangkan masa bertandang kat sini....
Yak ni gambo2 masa aku niaga 08 Nov 2008 ari tu....sebelum entry birthday lagi patut nya aku dah buat entry ni..tapi sbb birthday news tak leh simpan lelama..kang basi so aku dulukan citer birthday aku ler..pastu baru story mori pasal niaga ni plak...
Tiap2 taun aku mmg bukak gerai...sbb suka sangat..pasal seronok..aku tak dek peluang nak buat camni kalo kat msia...kat sini....sumenya boleh buat....seronok cuba sesuatu yang baru dalam hidup....

Apa pun korang tengok la ye kemeriahan dan ketidak menang tanganan aku digerai melayan pelanggan.....seronok sangat...macam2 ragam derang ni bila dah bertaun tak tengok kuih muih malaysia....ada yang terjerit2...terlompat2 bila tengok kuih kegemaran derang ada dijual kat kedai aku...kelako plak ...maklum ler anak dara....memasing tak reti nak buat kuih kot...kat msia main tunjuk jek....kat sini sekali dpt makan seronok sakan ler derang.....

Ada 8 jenis kuih sumenya yang aku buat sirik.. dadih aku order dari Ana, kek coklat order dari Izan. Aku buat kuih karipap, ketayap, serimuka,agar2 santan, kaswi, pulut serunding, sosej roll, burger malaysia..ada gak aku buat ais krim batang....mak ai laris cam goreng pisang panas walaupun sejuk2. Alhamdulillah sumenya habis terjual.....legaaa.....

Zassss.....
















Tuesday, 11-Nov-2008 09:40 Email | Share | | Bookmark


HAPPY BIRTHDAY TO ME.....
HAPPY BIRTHDAY TO ME....
HAPPY BIRTHDAY TO ME.....
HAPPY BIRTHDAY TO ME....

Hari ni 11 Nov 2008..jatuh pada hari Selasa....birthday aku hari ni.....aku tak buat sambutan apa2 pon....sbb hari weekdays camni...anak2 sume skolah...kanda aku pon g skolah jugak la....campus itu mesti dilawati 5 hari seminggu....hehheh...kata nak balik 3 tahun kan....Lagi pon tarikh ini sekadar mengingatkan aku dah semakin tua...dan sepatutnya menambahkan amalan......
Malam tadi kandaku dah bgtau...kita celebrate hari sabtu jek la ye...sok abg kena g skul.....jumpa tuan tanah kedaung (ada meeting ngan supervisor la tu)....orait lah...aku pon tak kisah sangat...yang penting dia ingat tarikh hari ni kan..tu pon dah cukup....subuh2 lagi dia dah wish happy birthday kat aku.....kata dia...hari sabtu ni kita g city belli hadiah ek.....apa la agaknya dia bagi kat aku ek...hehehe....tak kisah la...dia bagi aku ambik...tak bagi aku tak kisah la...tapi kalo bagi lagi suka kan......hehheehe....
Pagi2 aku bangun semayang subuh...dalam kesuraman subuh itu...aku nampak derang anak beranak rupanya dah tampal memalam masa aku dah tido....happy birthday to ibu....wah..seronoknya.....so sweet.......thanks....abang...dan anak2 ibu....really appreciate it....pagi2 plak kakak ngan kakcik bagi aku satu scrapbook yang kat dalam sume ada gambar2 ibu pergi holiday. Kak cik pon ada bagi aku kad birthday.....aku rasa happy sangat hari ni sbb.. anak2 dan kekandaku ingat birthday aku....itu pon dah cukup.....

Jap lagi aku g amik gambo banner ngan scrapbook tu dan tepek kat sini ek.....




Yang ni berita terkini punya..selepas semalam....story mory aku kat atas tu masa pagi2 lagi...yak ni hari ni punya...
Aku ingat mmg tak sambut apa2 birthday aku ni..pastu my kanda balik kul 5.30 ptg dia beli kek ngan bunga...wah seronoknya...kembang2 aku....aku ingat nak celebrate anak beranak ler....pastu masa Ina amik Damia...Izan plak datang ngan Iko bawak pizza lagi...sbb derang tau aku mmg tak masak punya sbb derang pon tak ckp nak datang so kena lah bwk makanan sendirik....kebetulan hari smalam Iko tak keje..cuti....pastu Eija plak datang....wah..seronok plak celebrate reramai...ngan anak buah Eija pon ada skali gak....maka secara tak langsung birthday aku pon ada lah sambutan secara kecil-kecilan. Tapi terasalah kemeriahannya....
Ada gak derang ni bawak adiah tuk birday mak budak ni..heheh..malu lak rasanya...dah tua2 dapat adiah...tapi orang dah bagi amik jek la ye tak?.....hehehehe
Ha korang layan ler gambau2 sambutan....birthday aku yang tak ala kadar tu...











Monday, 3-Nov-2008 10:09 Email | Share | | Bookmark

Salam..semua...

Minggu aku tak berapa sihat sikit....tapi ok la..tak ler teruk sangat....exchange season kot agaknya...sejuk yang mendadak...dari autumn yang tak berapa sangat..tetiba jek trus winter...frost..snow la bagai...tapi tak dek plak snow kat notts ni...kat tempat lain dengar citer tebal...ishh jeles tul la....tak pe sabo la....lambat laun ada gak rezeki main snow ni....



Weekend minggu lepas Eija/Lee balik dari Msia....so aku plan nak wat skali birthday anak2 aku ..lagipun minggu ni minggu tengah2 antara 26 Okt (birthday Maisarah) ngan 08 Nov (birthday Hud)...so langkah adil aku amik date tengah2....dah plan nak masak ujung minggu ni...jemput jiran2 terdekat...tapi tetiba Izan nak msk tuk Ija/Lee..aku plak tak berapa sihat...(larat lagi sebenonya tapi ala2 tidak dilaratkan). Aku pon apa lagi menumpang sekaki ler majlis izan tu...tepon dia...leh tak tumpang majlis skali....hehe...dia on jek aku pon apa lagi...beli kek je la...abis citer....

Ni ler antara snap2 yang ditembak ..... Zasssssss







ishhhh..sedapnya gado2 Izan....dah 4 taun berkawan ngan izan..tak tau plak dia boleh msk gado2...tak penah plak dia jamu aku gado2....lepas ni ada 3 bulan jek ko zan kat sini....at least lagi 5 kali aku nak makan gado2 tau......



Friday, 31-Oct-2008 10:34 Email | Share | | Bookmark


Assalamualaikum....

Hari ni aku nak kepilkan disini...gambo2..majlis arijadi yang berlangsung pada bulan 9 yang lepas....sbb raya ni byk beno gambo yang berator tunggu giliran....so gambo yang berlaku bulan 9 ni aku perap jadi tapai dulu baru ler sedap kan.. . Sowi la adikku Sofea...ngan birthday boyzzzz ....lambat publish majlis korang....Apa pun layan......
Zasss....










[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net