norhayati's FotoPage

By: norhayati esa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Monday, 16-Mar-2009 09:46 Email | Share | | Bookmark


Assalamualaikum semua....

Bulan lepas ...end of Feb la kot..tp aku tak ingat sgt..exactly brapa hb.....kita org kat sini ada wat Asean Muslim Culture....tah apa nama betulnya....ala2 camtulah bunyinya....
beberapa nega ambil bahagian lam event ni...orang kuatnya .. Kak Maziah..aku cuma g jek..jadi penonton....dpt la gak rasa makanan dari beberapa negara...cam Somalia, Pakistan, Bangladesh, Indonesia...

Layan jek la gambau2 ni yek....tak ingat dah nak citer panjang....













Tuesday, 24-Feb-2009 17:13 Email | Share | | Bookmark


Assalamualaikum....

Agak lebih gak seminggu aku tak update ek...rasa2nya adalah 2 minggu kot...lately ni agak kurang sihat siket...
Ni aku update citer lama..tapi tak sempat lagik nak share kat sini..masa musim2 snow ari tu sebenonya hari pertama yg snow turun tu...aku ngan rakan2 seperjuangan ..acewh...g Swadlincote, Derby..main tobogan..ala2 tempat main ski yang tipu ler...bole main ski kat sini sepanjang tahun....
tengok jek la gambo ni ek...malas nak cite byk..


Muka2 tak sabar nak berjuang..keh keh keh...




Aksi2 kita org masa tengah mentari memancar...(sebelum snow mencurah bumi)











Ni ler dia tempat main ski...palsu....boleh main sepanjang tahun...






Tuesday, 10-Feb-2009 11:06 Email | Share | | Bookmark

Asalamualaikum...wbrkth......

Hari ni aku nak cuti kejap dari update pasal snow2 ni...aku nak citer pasal yg berlaku 28hb January 2009 aritu....sebenonya citer ni dah lama tapi aku dulukan n3 snow tu sbb mood tgh ada..lagipon nak bagi lupa kejap citer sedey ni..kalo tak kang asik nak meleleh jek bila teringat...2-3 hari tu mmg tak dek nak buat apa pon....entahlah lain macam jek rasa....
Sebenonya n3 kali ni pasal Izan/Iko balik msia ..meninggalkan kami di sini...mmg leh jumpa lagi kat msia kang InsyAllah tapi sbb persahabatan tu bermula disini...so rasa cam tak jupa jek lagi...

Hari ni n3 aku agak panjang sket... sbb special edition.....special tuk seorang yang bernama sahabat, unty, uncle dan adik.....entahlah tak tau camne nak discribe....w/pun kat msia tu kecil dari UK ni...tapi Allah takdirkan aku merasai kemanisan bersaudara di bumi UK ini....Mereka2 yang pernah bermastautin disini saja yg boleh menyelami perasaanku ini...dikala jauh saudara mara....sahabat handai lah penganti...tempat meluah perasaan dan anak2 menumpang kasih sayang.

Hari demi hari mmg terasa....detik itu akan sampai jua.... tapi cuba ku buat tak endah....tapi detik itu sampai jua....dengan hati yg berat terpaksa ku terima....lepas sorang...sorang pergi meninggalkan aku....
Lepas ni tak de la lagi...story time bawah gazebo.....movie nite (di Jalan yang bagus untuk hidup). Kalo dhia demam...atau sakit tekak...kena lah ibu paksa dia makan ubat...dan semoga dengan kuasa Allah dia sembuh. Semakin kurang kedengaran lagu Cikkeboom yang berkumandang. (hanya mereka yg berkenaan saja yg paham bila baca ni).

Jari2ku laju menaip bait2 ayat....mata ku pula mula panas menakung air jernih......ahhh...masih berbisa lagi rupanya....

Tetiba aku rasa cam nak bersajak......khusus utk insan2 di sebalik benua....

Anugerah

Alam maya bak lautan tak terbatas
Ku langkah dan kujejaki
Utuh unggul ciptaan Allah
Udara, darat dan lautan
Ada kasih yang tak bertepi
Ada sayang yang tak berpengkalan

Tak ku sedar di mana pelabuhan
Ombak hidup bertali arus
Namun tetap utuh dek keserasian

Detik bila....saat yang mana
aku tak pasti
Benih yang kusemai..subur diladang persahabatan
Semakin subur bertunaskan kasih sayang
Hari-hari ku berulam riang dan seloka

Jauh di lorong hati....
Pernahkah aku mengguris atau menghiris
Hati2 itu
Semoga salam terakhir dulu..
telah melunaskan segala dosa yang pernah terpalit

Ya Allah Ya Rahman...
Sesungguhnya kau memberi nikmat kasih sayang
Kau uji dengan perpisahan
Kini aku sedar....
setiap pertemuan..pasti ada perpisahan
Silaturrahim dalam rupa apa saja
Terkadang terpaksa berpisah melangkawi benua
Demi sebuah kejayaan
InsyAllah



Malas aku nak citer panjang lagik...korang tengok jelah gambo2 ni....mungkin ia dpt menjelaskan segala2nya.....


















Semoga kasih yg Allah pinjamkan ini...tak dipersiakan......nantikan kami...semoga berjumpa lagik....


Wednesday, 4-Feb-2009 14:48 Email | Share | | Bookmark


SLEDGING @ FOREST PARK

Assalamualaikum....

Salam semua....kali ni pantas sikit aku buat n3 baru...maklumler byk bahan....kang basi plak kalo diperam...
kali ni nak tepek gambo snow lagik....yak ni penuh ngan aksi2 ganaz....masa kita orang sledging smalam (Selasa-3hb Feb 09).
Sebenonya hari Isnin snow dah agak tebal jugak..seharian snow mencurah dibumi nottingham ini tapi...anak2 g skolah..so pepagi memasing aku dah amik gambo..tinggal aku ngan yaya ngan kekanda jek...memula...kanda aku kata nak g skul...dah siap bekal sume...dah tu tak jadik plak..dia kata jln licin...tak berani bwk kete...sbb pagi dia ngan mamat paki sebelah rumah dok...tolak kete, lori yg sangkut depan rumah aku....
takut pulak lanyak kete aku kat tepi tu kan...Jalan licin bukan main...sbb bukan main road so tak dek tabur garam tu yg licin sgt..bila snow dah jadik ais...dah penat tologn orang..p pindahkan kete plak kalo tak kang ada sompek sana sini kalo parking kat depan rumah ni...
Pastu main ler snow ngan yaya yg tinggal ni...ajak ana ngan syirah skali....dah gian la gak tengok snow kat luar mencurah2 sepanjang hari....tak penah jadik camni kat nottingham ni..biasanya ciput jek...
Ehh tak leh jadik ni....shian anak2 aku (sebenonya shian kat aku) hehehe...kang taun depan kalo tak dek snow melahuuu laplak kan....
Aku amik keputusan esoknya (selasa) sume kena ponteng skolah...kita pegi sledging.....yahooooo budak2 punyalah seronok....pepagi siap masak....bertemankan zai/Budin yg aku dah hasut pontengkan anak jugak...kita org g main sledge kat forest park....best gilos....tak dek rog kat situ..snow pon gebus2 lagik.....apa lagi kita org ler yg mencemarkan cerun bukit tu....
Ahhh malas a citer panjang..korang tengok jela...keseronokan aku 2 keluarga main sledging ngan buat snowman.....
Aku main pagi sampai petang....petangnya eija/lee plak join...tak padan mak buyung tu....main sledge jugak...kalo aku tu dah lama masuk spital....tapi Alhamdulillah la...baby kat dlm tu kuat... merasalah bakal ibu dia main snow...dulu aku ngandung dhia tak berani main..dok jek tepi telan air liur...tu pon jatuh gak uri....kalo aku main tak tau ler apa jadik...

Apa pon korang layan la dulu gambau2 ni....kang aku tepek byk2 lagik ek....server slow la ... letak ni dulu sikit...buat lepas gian....keh keh keh....

Ni gambar masa main snow kat wallaton park ...





yak ni plak gambo sledging kat forest park...














Sampek ketemu lagik...enjoyzzz.



Monday, 2-Feb-2009 11:48 Email | Share | | Bookmark



AKU MAIN SNOWWWW....
Assalamualaikum......

Hari ni....1hb Februari adalah hari yang bersejarah dalam hidup aku ..... snow turun tak hingat punya lebat.....aku ingat tak dek snow ahad ni mungkin senin ngan selasa sbb forecast kata camtu...tapi tulah...kuasa Allah kan....siapa tau...
aku ingat cam biasalah...kalo nujum BBC tu kata snow..biasanya kat nottingham ni mesti ciput jek...so tak menjamah ler nak sledging ke buat snowman ke....tapi siapa sangka..ptgnya snow mula turun......
Kita org decide nak g derby ...kalo tak dek snow pon tak pelah..main tobogan jadik la...

Gambar masa g main Tobogan kat Swadlincote Derby...snow baru start turun masa kita org nak balik....tu yg ala2 ciput jek...tapi lebat sungguh dan berterusan.....tu yg memasing plak tak nak balik....














Kita org bertolak ke Beacon Hill...utk menawan puncak snow kebanggan org2 Loughboro'...jeng jeng jeng.....
Sepanjang2 perjalanan ke Beacon's Hill ni snowing sokmo....






Sebenarnya aku ada satu lagi n3 yg aku nak buat...tapi sbb n3 snow ni n3 gumbira..dan n3 yak satu lagi tu n3 sedey...so kenalah dulu kan n3 gumbira kan..kalo tak kang potong mood plak...so aku habiskan koleksi2 gambau snow2 ni dulu pastu aku update n3 sedey plak...
Lagipon n3 sedey kena dibuat dengan perasaan...tak leh main hentam jek..kena pelan2....

Nantikan n3 snow yg seterusnya sbb snow dijangka turun 2-3 hb Jan 09 ni.......mau mutnah2 korang tengok gambo aku main snow..tapi tak pelah..ni kan diary peribadi..so kenalah gak tepek gambau2 tukan......



[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net